Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 10 april 2016

Gegrilde kippenworstjes met volkorenbroodje en koolsla

... een lekkere haute-dog! 


Wat heb je nodig voor 2?
2 kippenchipolata's
100 g witte kool (geraspte)
2 volkorenbroden (kleintjes)
1½ lente-uien
37½ g cheddar (geraspt)
1 el yoghurt
1 kl witte wijnazijn
1 handvol chips of naccho's (barbecue of baconsmaak)
1 el olijfolie
peper&zout

Aan de slag!
Maak de lente-ui schoon en snij ‘m fijn. Doe de kool en de lente- ui in een slakom. Maak een dressing van de olijfolie, wittewijn- azijn en yoghurt, breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de koolsla. Zet 15 minuten in de koelkast.
Rooster de worstjes 4 minuten aan elke kant. Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant naar beneden 2 minuten mee op de grill.
Beleg de broodjes met een worstje en wat geraspte kaas. Werk af met een flinke schep koolsla en verkruimel er de chips over.

Tip: Je kan varieëren met je groentjes en je dressing: ijsbergsla,... laat je fantasie werken!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.