Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 20 april 2016

Bloementaartje met rabarber en abrikoos

Njammie!!


 Autors: Džekene Diy14*
Wat heb je nodig?
1 kant en klaar rol zanddeeg
enkele el paneermeel
1 bokaaltje abrikozen compote
enkele stelen verse rabarber
1 tl kaneel
100 g rietsuiker
Voor de crumble:
100 g bloem
100 g rietsuiker
100 g sojaboter

Hoe doe je het?
Verwarm de oven voor op 180°C
Rol het deeg uit en steek er bloemvormpjes uit met een steek vorm.
Je kan elk bloemvormpje even uitrollen.
Bestrijk een muffin vorm met boter en bekleed de vormen met de bloemvormpjes. Prik met een vork wat gaatjes op de bodem en bak in de oven het deeg voor gedurende 10 min. Bestrijk de blaadjes eventueel met een eidooier los geklopt met een beetje water.
Strooi wat paneermeel in de bloempjes en lepel er telkens een bodempje abrikozen compote in.
Ontvel de rabarberstelen en snijd in kleine stukjes, meng met de rietsuiker en kaneel en laat even rusten.
Ondertussen maak je de crumble met de bloem, suiker en boter:
meng deze ingrediënten samen en kneed het geheel met je vingers tot een kruimels. Vul de bloemen met het rabarbermengsel en bestrooi de rabarberbloemen met de crumble.
Zet ze terug in de oven gedurende 20 min. Haal uit de oven en laat even koelen. Bestuif met poedersuiker.

Tip: je kan dit ook met appeltjes of pudding doen...

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.