Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 6 maart 2016

Zalmburger met wasabimayonaise

... lekker anders!

                                           

Ingrediënten (voor 4 burgers):
400 g verse zalm (zonder huid)
peper & zout
1kl wasabi
3 à 4 flinke el paneermeel van gedroogd speltbrood
1 groot ei
1 bio limoen (zeste en het sap van 1/2 limoen)
5 g verse dille, fijn gehakt
50 g speltbloem
olijfolie & boter

Bereiding:
Snijd de zalm in grove stukken en doe deze door de hakmolen.
Doe de gehakte vis in een kom en kruid met peper en zout,
Voeg het paneermeel, wasabi, verse dille, het ei de zeste en het sap van een halve limoen toe.
Meng goed met de handen. Proef en dan verder zeker goed afkruiden!!
Als het mengsel te vochtig is, kan je nog wat paneermeel bijvoegen.
Verdeel het zalmmengsel in vier gelijke delen, vorm 4 burgers en wentel ze door de bloem.
Leg ze een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
Bak de burgers 6 tot 8 min in de olie met boter (keer ze halverwege op de andere kant).

Nodig voor de saus:
3 el mayonaise
limoensap van 1/2 limoen
peper & zout
5 g dille, fijngeknipt
1 à 2 tl wasabi
Meng dit alles tot een smeuïg geheel.

Deze burger kun je zo eten bij een hoofdmaaltijd.
Je kan een heerlijk broodje samenstellen met deze burger:
met groentjes: komkommer, ijsbergsla, rode ui, tomaat ...  en de saus toevoegen.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.