Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 30 maart 2016

Tomatenvelouté

... een heerlijk romig soepje!
Ingrediënten voor 2 liter:
3 el blanke roux
2 l gevogeltebouillon
1 preiwit
1/2 tak bleekselder
1 gepikeerde ui (geschild en beprikt met drie kruidnagels)
kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
5 vleestomaten
1 el tomatenpuree
peper en zout
liaison (losgeklopt mengsel van 1 eierdooier en 2 dl room)
blokjes gepelde tomaat

Bereidingswijze
Maak een roux door 1/3 gesmolten boter en 2/3 bloem los te roeren en even te bakken om de bloemsmaak te elimineren. Roer de roux los in de bouillon en breng aan de kook. Voeg prei, selder, ui, kruidentuil, grofgehakte tomaten en tomatenpuree toe en laat 20 à 30 minuten zacht koken.
Roer regelmatig. Verwijder de groenten en breng de soep op smaak. Giet door een puntzeef. Doe de liaison in een soepterrine en giet er de soep over, roer onder elkaar tot de soep bindt. Werk af met blokjes tomaat en of peterselie.

Tip: Veloutésoep wordt gemaakt met een blanke roux die voor de binding zorgt
en nadien afgewerkt wordt met een liaison.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.