Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 13 maart 2016

Duo van pasta van en courgette

... snel, lekker en gezond!!
Nodig:
180 g (spelt)pasta
1 kleine courgette
250g kippenfilet in blokjes gesneden
pesto (klik op link)
200 g kerstomaten
een handvol pijnboompitten
een handvol rucola
Parmazaanse kaas
peper & zout
olijfolie

Aan de slag!
Rooster de pijnboompitten even in een droge pan en houd even aan de kant.
Snijd de gewassen courgette in spaghetti noedels met de mandoline, dunschiller of spiraalsnijder.
Kook de pata beetgaar volgens de richtlijnen van de verpakking, maar zet 2 min voor het einde van de kooktijd het vuur terug even heviger, laat de courgette pasta 1 minuutje meekoken en giet af.
(behoud een beetje kookvocht om eventueel je gerechtje te binden)
Bak ondertussen de kippenblokjes aan in de olijfolie en kruid met peper en zout. Haal ze even uit de pan en bak de in kwartjes gesneden kerstomaatjes en in dezelfde pan. voeg er de gebakken kippenblokjes terug bij.
Giet de pasta bij in je pan en hussel even door. Meng er de pesto door naar smaak.
Je kan nog wat kookvocht bijvoegen voor een smeuïger sausje en kruid eventueel nog bij naar smaak. Dresseer op het bord, schaaf er de Parmazaanse kaas over, de pijnboompitten en leg er een klein hoopje rucola over.
Een draai van de pepermolen en klaar!

Koken en Kitch op facebook




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.