Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 8 maart 2016

Fruitsalade met thee

 ... met kruidenthee, een verrassend ingrediënt!


Ingrediënten:
1 theezakje Delhaize 'Pure kruidenthee met munt'
40 g rietsuiker
3 groene appels
2 kiwi's
2 trossen witte druiven (zonder pit)
1 gele citroen
1 groene limoen
2 el pistache
2 takjes munt

Bereiding:
Laat de thee 10 min infuseren met 3 grote glazen water dat aan de kook werd gebracht.
Doe daarna de suiker erbij en breng aan de kook om een siroop te maken.
Laat 3 min koken. Voeg vervolgens een takje munt toe en laat het geheel afkoelen.
Was de appelen, snij ze in vier delen,
haal het klokhuis eruit en snij de stukken nog eens in 4 kleinere stukken.
Schil de kiwi's en snij ze in stukjes en was de druiven.
Pers het sap uit de 2 citroenen
Doe al het fruit in een kom.
Overgiet het met de citroensap en meng het goed.
Voeg de koud geworden siroop erbij.
Meng alles en zet het koud tot het moment je het serveert.
Voeg tenslotte de fijne stukjes pistache en de muntblaadjes toe.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.