Farfalle met tonijn

... gezond en snel!
Wat heb je nodig? 4p
2 sjalotten
2 takjes verse tijm
1 groot blik tonijn in olijfolie (350 g uitgelekt)
350 g farfalle
100 g rucola
500 g kerstomaten
4 el olijfolie
8 kl balsamico azijn
 peper &zout

Aan de slag!
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Snipper ondertussen de sjalotten.
Snijd de cherrytomaten doormidden.  Rits de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn.
Laat de tonijn uitlekken.
Verhit 2 el olijfolie in een wok en fruit de sjalot 2 min op laag vuur. Voeg de tomaten en het grootste deel van de tijm toe en bak 4 à 5 min op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de helft van de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg daarna de farfalle en tonijn toe aan de saus.
Meng de rucola met 2 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.
Verdeel de farfalle over de borden en garneer met de overige tijm. Serveer met de rucola.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties