Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 18 februari 2016

Chips uit de oven

... met patatjes in de schil 




250 g aardappelen, natuur in de schil
1 zeezout
1 chilipoeder
1 paprikapoeder
3 kl olijfolie

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 ̊C.
Snijd de aardappelen in de schil met behulp van een mandoline in heel
dunne plakjes en laat ze ± 5 min in water rusten. Laat ze uitlekken en strooi er een halve koffielepel zout over dat je ca. 2 min laat intrekken. Dep de plakjes vervolgens met een keukendoek goed droog.
Besprenkel de aardappelschijfjes met de olie en meng ze voorzichtig.
Kruid de schijfjes met zout, chili- en paprikapoeder en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de plaat in het midden van de oven en laat de chips ca. 10 min bakken op 180°C.
Keer de chips om en bak nogmaals 10 min bakken.
Laat de chips op de bakplaat afkoelen.

Smullen!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.