Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 26 januari 2016

Tomatensoep

...  met mozarella en basilicum



Ingrediënten :
2 dikke uien , in kleine stukjes gesneden
1 blik tomatenblokjes op sap
1 blikje geconcentreerd tomatenpuree
1 wortel , in stukjes gesneden
5 blaadjes verse basilicum, naargelang je eigen smaak, fijngehakt
1 liter kippenbouillon
2 bolletjes mozarella
cayennepeper
olijfolie

Bereiding :
Stoof de uien en de wortelstukjes wat aan in olijfolie en doe er de tomaten en het tomatenpuree bij. Dan doe je de basilcum erbij en overgiet met de kippenbouillon. De mozarella erbij voegen en kruiden wat bij met cayennepeper.
Laat dit gedurende een 15-20 minuten doorkoken op een zacht vuurtje.
Tijdens het koken regelmatig even roeren.
Mix de soep mooi glad en serveer met een scheutje room en een blaadje basilicum.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.