Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 16 januari 2016

Eenpanspasta met kip

Deze eenpans pasta met kip is makkelijk te maken en heerlijk, door onder andere de malse kip. Je kunt hier eindeloos mee variëren. 

Een eenpansgerecht is ideaal: je hebt bijna geen afwas :-)

Ingrediënten 2 personen:
200 g kipfilet
1 ui
1 teentje look
150 g (spelt)pasta
1 blik tomatenblokjes
2 paprika's
200 ml kipbouillon
100 ml  light (soja)room
1/2 tl worcestershire saus
1/2 tl balsamico
chilipeper, paprika...
peper&zout

Bereiding:
Snijd de ui in stukjes en fruit deze kort aan in wat olijfolie met de geplette look.
Zorg dat de pan groot genoeg is om alle ingrediënten samen te kunnen verwerken.
Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom aan, Kruid met peper en zout, ze hoeven zeker nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de tomatenblokjes, droge pasta, fijngesneden paprika en bouillon toe.
Roer regelmatig door tot de pasta gaar is. Het meeste vocht is nu ook verdampt waardoor er alleen een tomatensaus overblijft. Voeg de room toe en roer door de pasta,kruid nog even bij naar smaak.
Voeg de balsamico tLaat nog een minuutje pruttelen voordat je je pasta op de borden schept.

De room kan je achterwege laten, maar het maakt de pasta net even wat smeuïger!
Geniet er van!


Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.