Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 7 december 2015

Avocado en scampi in een glaasje

... lekker aperitiefhapje!



Ingredienten:
4 scampi
2 avocado’s
1/2 citroen
scheutje olijfolie
snuifje cayennepeper & zout
1 el fijngesneden bieslook
1 tomaat, in kleine stukjes gesneden
8 blaadjes bladpeterselie

Recept:
Pel de scampi, laat het staatje eraan en haal het darmkanaal eruit.
Bak ze aan in olijfolie kort aan iedere kant gekruid met de cayennepeper en een snuif zout.
Laat afkoelen.
Blend het avocadovlees met het citroensap, de olijfolie, het zout en de cayennepeper. 
Voeg de bieslook, en de tomatenstukjes toe en houd apart.
Prik de scampi op een spiesje samen met een blaadje peterselie. 
Vul de glaasjes met guacamole en leg de mini-brochettes erop.

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.