Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 30 november 2015

Pasta met zalm, bloemkool en broccoli

... heerlijk supersnel! 



Ingrediënten:
1/2 bloemkool in roosjes
1 stam broccoli in roosjes
200 g gerookte zalm
250 g tagliatelle
1 stevige scheut olijfolie
1 teentje look
1 sjalot
1 dl witte wijn (optie is groentenbouillon)
1 brikje 2½ dl (soja)room
1 afgestreken el of 1 blokje groentenbouillon
peper & zout
bieslook

Bereiding:
Bak eerst de de fijngesneden sjalot en look aan in de olijfolie en voeg dan de bloemkool- en broccoliroosjes bij en laat deze even mee aanstoven. Kruid het geheel met peper en zout. Blus vervolgens met witte wijn en de room.
Voeg daarna de bouillon toe. Proef en kruid bij naar smaak! Laat even zacht sudderen.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en houd een beetje kookvocht bij. Voeg de pasta en een eetlepel vocht van de pasta bij de saus, roer even door en schep het in een bord.
Leg de plakjes gerookte zalm bovenop de pasta.
Werk af met bieslook.
Smakelijk!

Tip:
Je kan ook kiezen voor verse zalm in dunne sneetjes.
De stelen van de bloemkool en broccoli zeker niet weggooien, je kan ze in blokjes snijden en in de diepvries doen voor in de soep later!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.