Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 4 november 2015

Kippengehakt van het huis

... lekkere gezonde gehaktballen


Nodig:
1 kg kipfilets
250 g spekreepjes
1 ei 
1 scheut melk
4 el broodkruim van speltbrood
1 teentje look, geperst
1 kleine sjalot, zeer fijn gesneden
kruiden naar smaak:
p&z
1 kl kippenbouillon
1 kl rozemarijnkruiden (eventueel van O&V)

Bewerken:
Draai de kippenfilets en de spekreepjes door de hakmolen,
meng alle ingrediënten, kruiden er goed door.
Zeker verder bijkruiden naar smaak.
Je kan het gehakt per halve kg invriezen om later verder te gebruiken, je kan er gehaktballen van draaien of het gehakt dadelijk gebruiken in een gerecht!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.