Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 23 november 2015

Frisse aardappelsalade

... met komkommer en Griekse yoghurt



Ingrediënten voor 2 personen:
4 middelgrote vastkokende aardappelen
1/2 komkommer, geschild
3 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
1 teentje look, fijngesnipperd
1 sjalot, fijngesnipperd
1 klein busseltje bieslook, fijngesnipperd
 versgemalen zwarte peper & zout

Hoe maak je het klaar?
De yoghurtvinaigrette:
Meng een paar el Griekse yoghurt met 1 el mayonaise, 1 teentje look fijngesnipperd en 1 sjalot fijngesnipperd samen met de gesnipperde bieslook. Schik ze en haal de zaadjes uit de komkommer en snijd in blokjes. Meng de komkommerblokjes in een grote kom met de rest van de ingrediënten.
Breng op smaak met peper en zout.

Verder...
Was de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in water met een snuifje zout.
Giet de aardappelen af, koel ze af, pel ze en snijd in blokjes.
Werk af:
Meng de aardappelen met het yoghurtsausje en serveer met een stukje vlees of vis of strooi er wat garnaaltjes bovenop.
Zeer lekker!

Tip: Als je de aardappelen in de schil kookt, blijft de smaak van de aardappel beter behouden.
Voor deze salade moet je ze wel schillen voor je ze erbij voegt.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.