Charlotte van pudding en koekjes

 een superlekker dessert!!



Nodig voor de pudding:
2 pakjes vanillebloem
1 l volle melk
20 klontjes suiker
2 eieren                                                    
Samen koken en laten afkoelen

Boterroom maken:
125 g goede boter (zacht)
1 flesje rum
2 eierdooiers
6 pakjes vanille suiker
150 g geraspte chocolade
Koekjes: lange vingers of madera koekjes

Bereiding :
Laat de pudding goed afkoelen, klop hem los met de mixer of een vork.
De boter in een kom doen met de vanillesuiker, de 2 eierdooiers en de rum en onder elkaar kloppen.
Klop nu de pudding onder de boterroom met de mixer en dan de chocoladeschilfers er onder roeren.
Neem een springvorm, Bekleed deze met aluminiumfolie en zet de koekjes rechtop tegen de rand, snijd eerst een stukje af van de onderkant, zo blijven ze mooi recht staan.
Zet ze wel met de mooie kant van het koekje tegen de springvorm.
Leg de bodem ook toe met koekjes.
Doe nu de puddingroom op de koekjes en vul zo afwisselend met koekjes en puddingroom...
als de vorm vol is eindigen met pudding.
Daar mag dan slagroom op gespoten worden en met wat geraspte chocolade afgewerkt.
Zet minstens 6u in de koelkast, maar liever een nachtje.
Maak de springvorm los doe er een mooie strik rond!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties