Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 22 november 2015

Charlotte met advokaat

Njammie!




Nodig :
150 g planta ( kamertemperatuur)
150 g bloemsuiker
4 eieren
2 tassen advocaat
1 doosje (2 zakjes) Klop-Klop
12 el melk
6 blaadjes gelatine (9 g)
lange vingers of madera koekjes
chocolade schaafsel
een tas Nescafé

Bereiding :
Bekleed eerst de bodem van de springvorm met aluminiumfolie en zet er de koekjes in tegen de kant met de mooie kant tegen de vorm. Snijd er aan de onderkant een stukje van af, zo blijven ze mooi staan. Bedek ook de bodem met koekjes.
Week de gelatine in koud water in een kom , Doe de boter in een kom met de suiker en de eierdooiers en alles goed kloppen tot alles mooi is op genomen door de boter . Klop nu de 'Klop-Klop' met de melk goed stijf  zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de advocaat en de stijf geklopte
Klop-Klop bij de botermengeling en nogmaals goed kloppen ,
Klop dan het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig onder deeg. Knijp de gelatine uit en los deze op in een beetje warme melk (zet even ± 10 sec in de microgolf) en voeg dit ook bij je mengsel.
Giet het mengsel op de koekjes tot de koekjes bedekt zijn. Nu leg je weer koekjes, maar die mag je drenken in lauwe Nescafé. Doe zo verder tot alles op is eindigen met het mengsel .
Bestrooi met geraspte
chocolade!
Laat de taart enkele uren, liefst een nachtje, rusten op een koele plaats.

Smakelijk !

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.