Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 12 september 2015

Warme feta met tomaat en olijven


... een heerlijk voorgerechtje klaar in een mum van tijd!



Nodig voor 2 personen:
200 g feta
1 handvol gemengde olijven naar keuze
4 middelgrote tomaten
olijfolie
peper & zout
Bruchettakruiden

Aan de slag:
Halveer de feta in de lengte en leg de stukken in een ovenschaal.Verdeel de olijven erover.
Snijd een paar schijfjes van de tomaten en snijd de rest in kwarten.
Leg een schijfjes tomaat op de feta en de kwarten ernaast.
Kruid alles met flink wat zwarte peper en enkel de tomaatjes met wat zout (de feta is al zout genoeg!) en de bruchettakruiden.
Giet in een dunne straal wat olijfolie over het geheel, zeker over de tomaatjes.
Zet 30 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Tip:
Je kunt dit gerechtje in één schaal bereiden of in kleine aparte ovenschaaltjes per persoon,
dit is het handiger en oogt het veel mooier.
Naar inspiratie van Pascal Naessens uit 'Puur Eten 2'

Koken en Kitch op facebook




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.