Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 4 september 2015

Tortizza!

.. de nieuwe trend, pizza op een bodem van tortilla!



Wat heb je nodig?
Tortilla
Tomatensaus of pastasaus
Mozzarella
tomaat
Ham (of ander vlees naar keuze)
Oregano of basilicum
geraspte kaas
...

Recept
Smeer de tortilla’s in met de tomatensaus. Bedek je tortilla met de mozzarella, ham en kersttomaatjes, geraspte kaas en verder naar believen ...
Bak de tortizza’s ca 12-14 min op 200 °C tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Werk af met wat gedroogde of verse oregano, basilicum en klaar!

Tip:
Handig als je gluten-intolerant bent en een maïs tortilla gebruikt, wel even de verpakking goed lezen naar de ingrediënten!
Net als bij een gewone pizza kan je kiezen uit honderden smaakcombinaties! Natuurlijk kun je met eigen ideeën je tortizza beleggen met tomatensaus, gebakken kip, bacon, ui, tomaat , mozzarella, bosui ...

Koken en Kitch op facebook




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.