Muffin met pasta met gehaktbal

... hartig!
lekkere tapa of voorgerechtje!



Naast de cupcakebakplaat, haal je best ook nog deze ingrediënten in huis:
spaghetti, restje of vers gekookt ...
je favoriete tomatensaus
125 g parmezaan
2 el olijfolie
olijfolie om de bakplaat mee in te wrijven
gehaktballen
basilicum om het geheel af te werken
geraspte kaas

Voor de gehaktballetjes:
Ingrediënten:
1/2 kg gemalen kip
2 sneden (spelt)brood geweekt in melk
⅓ kopje opgekruid paneermeel
zout & peper
½ tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde peterselie
½ tl knoflookpoeder

Aan de slag:
Meng het gehakt met het geweekt brood en de kruiden naar smaak.
Indien je het gehakt te nat vindt, kan je steeds (spelt)broodkruim toevoegen.
Maak balletjes met natte handen!
Rol de gehaktballetjes in (spelt)broodkruim en bak ze in een pan met olijfolie.

Verder...
Kook de pasta beetgaar (-1 min op de verpakking) proef!!
Giet af en laat even afkoelen. Meng met 2 el olijfolie en de Parmezaanse kaas.
Vet je muffin bakvorm in met olijfolie en en steek de vormpjes vol met de pasta zodat je spaghettinestjes hebt,
maar laat zeker plaats voor de saus en de gehaktbal.

Doe telkens 1 el saus op elk vormpje pasta, leg er een gehaktballetje op en doe er weer 1 el saus op
Strooi 1 kl geraspte kaas over iedere vorm en zet in de de voorverwarmde oven van 200°C
voor 20 à 25 min.
Serveer op het bord met 1 el saus, dan de muffin erop...
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook





Reacties