Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 13 september 2015

Curry hummus

Kant en klare hummus mag dan misschien gemakkelijk zijn, 
maar alles dat je nodig hebt om een betere en lekkerdere thuis gemaakte versie te maken
is een blikje kikkererwten, een blender en ca 3 minuten.



Ingrediënten:
1 el olijfolie
3 teentjes fijngehakte knoflook
1 el curry poeder
een halve tl komijn zaadjes
een half kopje water
3 el verse limoensap
1 theelepel zout
2 blikjes kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

Bereiden :
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe, kook dit voor een halve minuut en blijf constant roeren. Voeg de curry en komijn toe en kook dit een halve minuut of tot je het aroma begint te ruiken en blijf constant roeren. Doe dit mengsel samen met alle andere ingrediënten in een blender en mix het geheel tot je een fijne saus over hebt.
Lekker met gehaktballetjes als tapa!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.