Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 20 oktober 2016

Pompoensoep met gember

... een warme kruidige soep met gember


Ingrediënten:
1 kg pompoen
1 sinaasappel
1 wortel
1 dl olijfolie
1 prei (wit)
1 ui & een teentje look
1 el verse geraspte gember
1 kl currypoeder
verse peterselie
2 l groentebouillon
zout&peper

Bereiding:
Snijd de pompoen, de ajuin, prei en wortel in blokjes.
Snipper de look fijn.
Zet een pot op het vuur en verwarm de olie.
Stoof de groenten aan gedurende 6 à 7 minuten en voeg de gember toe.
Giet de bouillon in de pot tot de groenten onderstaan en voeg het sap van de sinaasappel. Laat dit opkoken en 35 à 40 min pruttelen op een zacht vuur.
Kruid met peper, zout en curry en mix goed door, giet eventueel een geutje de room erbij en versier met verse peterselie.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.