Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 2 augustus 2015

Pasta met courgette en grijze garnalen

... gewoon lekker!



Nodig:
400 g gepelde grijze garnalen
1 dikke ui
1 teentje look
500 g ruote of horentjes (kleine pasta)
2 kleine courgettes
1 dl (soja)room
olijfolie
2 el fijngehakte peterselie

een kippenbouillonblokje
peper & zout

Aan de slag:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar (gaartijd - 1 min).
Snipper de ui fijn en snijd de courgettes in kleine blokjes. Bak de ui 3-4 min glazig in olijfolie met een snuif zout erover. doe er even later de geperste look bij en laat nog even smoren.
Voeg de courgettes bij en breng op smaak met peper en zout.
Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuur stoven. Roer af en toe!
Meng de room onder en laat goed doorwarmen. Voeg de grijze garnalen toe, bestrooi deze met verkruimelde kippenbouillon (dit komt de smaak zeker ten goede!) en verwarm kort. Giet de pasta af (bewaar een beetje kookvocht) en voeg bij de saus. Eventueel kan je nog wat kookvocht van de pasta bijvoegen. Werk af met peterselie en serveer.
Heerlijk als lunch, voorgerechtje, als amuse in een klein glaasje...

Tip: Als je een restje hebt, ook lekker koud de dag nadien!

Koken en Kitch op facebook







Afbeeldingsresultaat voor ruote met garnalen
ruote of horentjes
        

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.