Speltpasta met courgette en grijze garnalen

... heerlijk als lunch, 
voorgerechtje of als amuse in een klein glaasje...


Nodig:
400 g gepelde grijze garnalen
1 dikke ui
1 teentje look
500 g ruote of horentjes (kleine speltpasta)
2 kleine courgettes
1 dl plantaardige room
olijfolie
2 el fijngehakte peterselie

een bouillonblokje
peper & zout

Aan de slag:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar (gaartijd min 1 min).
Snipper de ui fijn en snijd de courgettes in kleine blokjes. Bak de ui 3-4 min glazig in olijfolie met een snuif zout erover. doe er even later de geperste look bij en laat nog even smoren.
Voeg de courgettes bij en breng op smaak met peper en zout.
Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuur stoven. Roer af en toe!
Meng de room onder en laat goed doorwarmen. Voeg de grijze garnalen toe, bestrooi deze met verkruimelde bouillon (dit komt de smaak zeker ten goede!) en verwarm kort. Giet de pasta af (bewaar een beetje kookvocht) en voeg bij de saus. Eventueel kan je nog wat kookvocht van de pasta bijvoegen. Werk af met peterselie en serveer.
Heerlijk als lunch, voorgerechtje, als amuse in een klein glaasje...

Tip: Als je een restje hebt, ook lekker koud de dag nadien!

Koken en Kitch op facebook




Afbeeldingsresultaat voor ruote met garnalen
ruote of horentjes
        

Reacties