Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 18 augustus 2015

Kip champignons met rode paprika

... met rijst


Nodig:
2 kipfilets
olijfolie
250 g champignons
3 teentjes knoflook
2 rode paprika's
500 ml kippenbouillon
peper van de molen & zeezout
kippenkruiden
volkoren rijst 

Aan de slag:
Schil de paprika's met een dunschiller en snijd ze in reepjes.
Borstel de champignons proper en snijd ze in schijfjes.
Pel de knoflook en hak fijn.
Verhit wat vetstof in een pan en bak hierin de kippenfilets, gekruid met kippenkruiden, goudbruin langs beide kanten. 
Voeg ook de champignons en de gesnipperde look toe en laat meebakken. 
Voeg daarna ook de paprikareepjes toe en laat ook meebakken. Kruid met peper.
Blus het geheel met de kippenbouillon. Breng deze aan de kook en laat daarna verder sudderen op een zacht vuurtje gedurende een 15-20 minuutjes
Dien op met de gekookte rijst.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.