Moussetaart van witte chocolade en aardbei


... een taart die niet in de oven moet!



Ingrediënten
De bodem:
250 g koekjes
80 g kokosolie of gesmolten boter

Witte chocolade mousse:
200 g witte chocolade
350 slagroom (light)
5 g gelatinepoeder
30 ml koud water

Mousse van aardbei
300 g aardbeien
50 g suiker
5 g gelatinepoeder
30 ml koud water
200 g slagroom (light)

Garnering:
verse aardbeien, in dunne plakjes gesneden

Aan de slag:
1. Bereid eerst de aardbeiensaus, dan heeft deze tijd om af te koelen voor de aardbeienmousse.
Snijd de aardbeien in 4. Doe ze samen met de suiker in een kleine steelpan en zet op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en pureer met een blender. Zet even aan de kant, ondertussen kan je de gelatine te bereiden.
2. Los gelatine op in 2 el koud water en laten opzwellen gedurende ongeveer 5 tot 10 min.
Zet even op een laag vuur tot de gelatine is oplost en giet het dan over aardbeienpuree. Laat het aardbeienmengsel afkoelen op kamertemperatuur, ondertussen kan je de rest bereiden.
3. Maak eerst de korst. Doe de koekjes in de kom van een keukenmachine en meng tot kruimels. Voeg de gesmolten kokosolie of boter toe en meng goed.
4. Druk het mengsel in de bodem van een antikleef taartvorm (20 cm) met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast en je kan de witte chocolademousse maken.
5. Bereid de witte chocolademousse. In een hittebestendige kom doe je de chocolade en 150 g slagroom. Zet de kom boven een pan met kokend water, op laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Ondertussen meng je de gelatine in 2 el koud water en laat het zwellen voor ongeveer 5 tot 10 min. Zet de gelatine op een laag vuur tot deze oplost en giet het over de gesmolten chocolade mengsel. Laat afkoelen.
6. Klop de resterende 200 g koude slagroom tot er stijve pieken vormen. Voeg de gesmolten chocolade erbij en spatel voorzichtig onder elkaar.
7. Giet de chocolademousse over de korst en zet koel voor ongeveer 15-20 min.
8. Maak de aardbeienmousse. Klop de koude slagroom tot er stijve pieken vormen. Voeg het afgekoelde aardbeienmengsel bij en meng er voorzichtig door. Giet dit mengsel over de witte chocolademousse.
9. Koel voor ongeveer 4 uur of 'een nacht voor het opdienen.
Ontvorm de taart en versier met verse aardbeien.

Smakelijk!


de koekjesbodem
witte chocolademousse
                         

aardbeienmousse


Koken en Kitch op facebook 



Reacties