Spaghetti bolognaise


... met kippengehakt



Nodig voor een 'grote' portie:
± 800 g groentjes voor spaghettisaus: 
1 gele en 1 groene paprika, 2 dikke wortelen, 2 dikke uien, 2 stelen gele selder, alles brunoise gesneden
1 à 2 tenen look, geperst
enkele el olijfolie zowel voor het gehakt als voor de groentjes
500 g kippengehakt
3 brikken (500 g) tomaten passata
250 ml kippenbouillon
kruiden naar smaak: 3 el bruchetta, peper& zout, cayennepeper, paprikapoeder, rozemarijn, oregano

Aan de slag:
Bak je gehakt in enkele el olijfolie rul, gekruid met peper & zout. Doe dit even uit de pot en bak dan opnieuw in enkele el olie de groentjes aan samen met de look, die je ook al even kruidt met een beetje peper & zout. Voeg de passata toe, breng aan de kook en voeg de bouillon toe.
Als groentjes beetgaar zijn, doe je het gehakt er terug bij. 
Nu kruiden naar smaak. Bruchetta is een ideale smaakmaker voor tomatensaus en voor de rest naar smaak... peper & zout, paprikapoeder, cayennepeper, rozemarijn, oregano, ....
Laat het geheel even op een zacht vuurtje doorpruttelen.
De saus een nachtje laten rusten, komt de smaak zeker ten goede!!
Kook je gekozen pasta beetgaar, altijd 1 min minder dan op de verpakking... te papperige pasta is echt niet lekker!
Garneren met parmazaanse kaas of andere naar smaak.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


portie voor de volgende dag :-)



Reacties