Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 29 juni 2015

Sinaasappelvanillepudding met speculaas

... een lekker dessert!


  



Nodig:
1 pakje vanillepudding (poeder)
1/2 l melk
6 el suiker
1 sinaasappel (bio, want je gebruikt ook de zeste)
speculaaskoekjes (per potje doe je 1 geplet koekje in het potje en later 1 koekje in stukjes)

Aan de slag:
Het mag een stevige pudding worden. Haal de zeste van de sinaasappel en pers ze dan uit.
Verwarm de melk met de zeste tot aan het kookpunt. Laat dit mengsel even rusten zodat de smaken mengen. Plet voor elk potje 1 speculaaskoekje en doe in elk potje.
Meng de puddingpoeder met het sinaasappelsap, en maak de pudding verder zoals aangewezen op de verpakking.
Giet de pudding op de verkruimelde speculaaskoekjes in de potjes.
Breek de andere koekjes in stukken en steek ze in de pudding en laat er 1 stukje bovenuit piepen.
Hmmm, lekker! Nostalgie!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook




Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.