Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 24 juni 2015

Quiche met een hartje

... met prei en zalm


Nodig:
1 rol bladerdeeg 
4 vastkokende aardappelen 
2 prei witten
4 sneetjes gerookte zalm
3 eieren 
2 dl (soja)room
peper & zout 
muskaatnoot

Aan de slag:
Kook de aardappelen beetgaar en laat ze afkoelen. Snijd de prei in ringen en stoof ze aan in wat olijfolie, doe er een een klein beetje water bij, laat afgedekt 10 min sudderen. Giet de prei af en laat goed uitlekken. Leg het deeg in de bakvorm en doorprik. Met het overtollig deeg kan je een hartje vormen bovenop je garnituur.
Snijd de aardappelen in schijfjes, leg ze op het deeg, verdeel er de prei over, leg tenslotte de schijfjes zalm op de prei. Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout en een snuifje muskaatnoot. 
Bak de quiche gedurende 35 min op 200 °C
Geef er een groene salade bij.
Smakelijk!
Tip: het kan ook zonder aardappelen.

Koken en kitch op facebook





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.