Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 17 juni 2015

Quiche met broccoli, spekjes en champignons


... simpel, snel en lekker!


Nodig:
1 el olijfolie
200 ml light (soja)room
1 taartbodem bladerdeeg
150 g spekblokjes
250 g champignons
1 ui
450 g broccoliroosjes
3 eieren
100 g gemalen gruyère-kaas

Aan de slag:
Plaats het deeg in een aluminium vorm. Prik er een aantal keren in met een vork.
Snijd de ajuin fijn en de champignons in schijfjes.
Verwarm de ajuin, de champignons en de spekblokjes op een heet vuur in een steelpan in een beetje olijfolie. Stoom de broccoliroosjes beetgaar.
Klop de 3 eieren onder de light room, kruid met peper en zout.
Leg de ajuin, champignons, spekblokjes en broccoli op de bodem van het bladerdeeg. Overgiet het geheel met de room.
Strooi de Gruyère kaas hier bovenop.
Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 30 tot 40 minuten.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.