Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 9 juni 2015

Mousse van avocado

... met salsa van tomaat en krab



Een mousse van avocado, salsa van tomaat en sjalot, vers wit krabvlees, rode corail van krab en enkele pluksels heel jonge rucola

Nodig:
advocado
limoen
fleur de sel
cayennepeper
olijfolie
koriander
1 tomaat
1 sjalot
1 teentje look
peper&zout
verse krab en corail (ofwel garnalen)
enkele blaadjes rucola

Receptje:
Avocado met een vork pletten en in een beker doen. Sap van een halve limoen toevoegen.
Kruiden met fleur de sel en cayennepeper. Een scheut olijfolie toevoegen en met de staafmixer tot een een gladde massa mixen. Desgewenst kan je er ook verse koriander aan toevoegen. De mousse in een glaasje spuiten, hierop salsa van tomaat: de tomaat pellen en ontpitten, mengen met fijngesnipperde sjalot en een weinig olijfolie met look, op smaak brengen met peper en zout. Daarbovenop de krab of eventueel gepelde garnaaltjes en afwerken met wat groen.

Met dank aan Patrick Naeyaert

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.