Macaroni met kip, champignons en spekblokjes in een zachte currysaus



Ingrediënten:
500 g macaroni
2 kipfilets
250 g mager spek
500 g champignons
2 ajuinen
1/2 l groentenbouillon
1 l melk
maïzena
zout&peper, kipkruiden, currypoeder, kurkuma.
een snuif suiker
peterselie

Bereiding:
Snijd de kipfilets is blokjes, de champignons in schijfjes en het spek in blokjes.
Kruid de kippenblokjes met de kippenkruiden.
Bak ze aan in de pan. Voeg de champignons bij en laat ze mee stoven.
Doe de spekblokjes in een andere pan en laat ze goed bakken.

Currysaus
Snipper de ajuin en bak deze aan een kookpot, voeg de bouillon toe en laat koken.
Mix de ajuin met een staafmixer. Voeg de melk toe en laat terug koken.
Binden met maïzena tot de gewenste dikte bereikt is.
Kruid de saus met zout, peper, curry, kurkuma en naar smaak een beetje suiker.

Kook de pasta beetgaar volgens richtlijnen op de verpakking (min 1 min)
Dresseer op het bord en werk af met enkele blaadje peterselie.

Met dank aan Tony Mesotten

Koken en Kitch op facebook

Reacties