Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 26 juni 2015

Kip met een honing mosterd sausje




Ingrediënten:
1/2 kg  kippenboutjes of kippendijen, met de huid erop 
1 snuifje zout 
Zwarte peper 
3 el olijfolie 
2 dikke teentjes knoflook, fijngehakt 
3 el honing 
3 tl mosterd 
60 ml water 

Aan de slag:
Je kan de kippendijen uitbenen maar houd de huid erop of gebruik kippenboutjes.
Strooi er wat zout en zwarte peper aan beide zijden van de kip.
Verwarm een ​pan op matig vuur en voeg 2 el olijfolie. Bak de kip aan beide kanten tot ze gaar en mooi goudbruin. Verwijder de vette olie van de kippenhuid, maar bewaar het sap van de kip. Zet even aan de kant.
Verwarm een ​​sauspan met 1 el olijfolie en roerbak de knoflook tot licht bruin. Voeg de honing, de mosterd, water en zout toe. Roer goed tot een mooi geheel. Voeg de saus in de pan bij de kip en  te zorg ervoor dat de kip is mooi bedekt is met de honingmosterd saus. Haal van het vuur en serveer direct.

Lekker met rijst, geroerbakte rijst of met ovengebakken krieltjes en een salade erbij.


Honey Dijon Garlic Chicken – super delicious skillet chicken with amazing honey Dijon garlic sauce. So easy as dinner is done in 15 mins! | rasamalaysia.com


Koken en Kitch op facebook 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.