Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 1 juni 2015

Chocoladecake





Ingrediënten:
250 gram suiker
250 gram boter
250 gram zelfrijzende bloem
4 eieren
1 vanillestokje
Voor het chocoladeglazuur: 
150 g donkere chocolade 
30 g patisserie boter
15 g volle room 
Voor de afwerking: 
aardbeien, frambozen en een praline

Hoe ga je te werk?
Verwarm je oven voor op 160°C.
Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.
Voeg de zachte boter, de suiker, het uitgeschraapte vanillestokje en de eieren in een kom en laat mixen tot een schuimige massa.
De bloem door een zeef zachtjes op het geheel verdelen door tegen de zeef te kloppen,
ondertussen spatel je de bloem heel voorzichtig onder het mengsel.
Boter je bakvorm in en bebloem de vorm om kleven te voorkomen.
Zet de cake eerst 10 min in op 160°C, laat daarna na ± 40 min op 175 °C
Je cake is gaar als er niets meer aan de satéprikker blijft kleven als je die voorzichtig erin steekt.
Haal de vorm uit de oven en laat enkele minuutjes rusten alvorens uit de vorm te halen.
Maak het chocoladeglazuur: 
Breek de chocolade in stukjes en voeg de 30 g boter in blokjes toe. Verwarm een minuut op volle kracht in de microgolfoven en roer het mengsel glad met een rubberen spatel. Voeg de room toe en roer alles tot een homogeen beslag.
Smeer dit glazuur met een taartspatel nonchalant op de bovenkant en de zijkant van de taart. 
Versier als afwerking met aardbeien, frambozen, de praline en laat het chocoladeglazuur een halfuurtje opstijven.

Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.