Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 13 mei 2015

Spaghetti met zalm en een romig preisausje


echt wel lekker!!!



Wat heb je nodig?
(2 pers)
150 g pasta (spelt)
2 moten zalm
peper & zout en gewenste andere kruiden voor de zalm
kruiden naar smaak...
Voor de preisaus:
200 g fijngesneden lenteprei
1 lente ui
1 kleine ui
1 teentje look
een scheut sojaroom
peper & zout
een snuif groentebouillon
een mespunt muskaatnoot
enkele druppels worcestersaus

Hoe maak je het?
Kook de pasta beetgaar. Bak de zalm op de velkant met peper & zout en andere kant met
in dit geval CostierA kruiden (Italiaanse mengeling) of naar smaak!
Voor de preisaus:
Stoof de ui samen met de lente-ui en de look glazig, voeg dan de fijngesneden prei bij aan laat nog even verder stoven. Voeg een scheutje water toe wat groentebouillon en laat onder deksel even sudderen.
Kruid met peper en zout en naar smaak met muskaatnoot en worcestersaus.
Voeg een scheut (soja)room toe en laat nog even inkoken.
Serveer de saus op de pasta met de zalm bovenop
en garneer met een kerstomaatje en een takje basilicum.

Smakelijk!

Koken en Kitch


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.