Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 31 mei 2015

Quinoa muffins


... met appelmoes!



Ingrediënten voor 12 quinoa muffins
150 g quinoa vlokken
150 g speltbloem
150 g rietsuiker
1/4 tl zeezout
1 tl bakpoeder
1/2 tl natriumbicarbonaat
1/4 tl kaneel
1/4 tl geraspte nootmuskaat
60 g koude ongezouten boter
1 groot ei
200 g ongezoete appelmoes (van 2 appels)
1/2 tl vanille-extract
240 ml volle melk

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175°C.
Roer in een middelgrote kom alle droge bestanddelen: de quinoa vlokken, bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout, kaneel en nootmuskaat.
In de kom van de keukenrobot meng je het ei, de appelmoes, de vanille en de melk.
Je kan hiervoor de K-haak gebruiken of met de hand :-)
Doe de boter er telkens in kleine hoeveelheden bij.
Voeg nu het bloemmengsel bij het vochtig mengsel tot het één geheel vormt, laat hiervoor even stevig doorroeren!
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffin cups.
Het deeg is nog erg vloeibaar, maar tijdens het bakken slorpt de quinoa nog veel vocht op.
Bak tot de bovenkant van de muffins lichtbruin zien en lichtjes terugveren wanneer er op gedrukt wordt. Dit zou een 40 tot 50 min kunnen duren.

Laat afkoelen en smullen maar!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.