Quinoa muffins


... met appelmoes!



Ingrediënten voor 12 quinoa muffins
150 g quinoa vlokken
150 g speltbloem
150 g rietsuiker
1/4 tl zeezout
1 tl bakpoeder
1/2 tl natriumbicarbonaat
1/4 tl kaneel
1/4 tl geraspte nootmuskaat
60 g koude ongezouten boter
1 groot ei
200 g ongezoete appelmoes (van 2 appels)
1/2 tl vanille-extract
240 ml volle melk

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175°C.
Roer in een middelgrote kom alle droge bestanddelen: de quinoa vlokken, bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout, kaneel en nootmuskaat.
In de kom van de keukenrobot meng je het ei, de appelmoes, de vanille en de melk.
Je kan hiervoor de K-haak gebruiken of met de hand :-)
Doe de boter er telkens in kleine hoeveelheden bij.
Voeg nu het bloemmengsel bij het vochtig mengsel tot het één geheel vormt, laat hiervoor even stevig doorroeren!
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffin cups.
Het deeg is nog erg vloeibaar, maar tijdens het bakken slorpt de quinoa nog veel vocht op.
Bak tot de bovenkant van de muffins lichtbruin zien en lichtjes terugveren wanneer er op gedrukt wordt. Dit zou een 40 tot 50 min kunnen duren.

Laat afkoelen en smullen maar!

Koken en Kitch op facebook


Reacties