Pikante kippenbouten met cocoscurry


... de marinade maak je de avond ervoor klaar,
de dag zelf alleen maar in de oven en klaar!




Nodig
1 kg kippenbouten
Voor de marinade
4 el rode curry pasta
1 dikke ui
1 rode puntpaprika
3 el grof gehakte verse rozemarijn
4 el honing
sap van 2 limoenen
de zeste van de limoen
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
grof gemalen peper en zout naar smaak
Voor afwerking van de saus
400 ml cocosmelk (1 blik)
1 tabletje kippenbouillon
cayennepeper
Maïzena


Hoe maak je het klaar?
De kippenbouten droog deppen en kruiden met peper en zout.
In een grote kom alle ingrediënten voor de marinade mengen en hier de bouten doorheen wentelen.
Doe ook de grof gesneden ui, puntpaprika en geperste look erbij. Let erop dat de kip overal een laagje marinade heeft en laat 'minstens' 1 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken (mag ook langer!)
De oven voorverwarmen op 180°C.
Bak de kippenbouten in een vuurvaste kom ±1 uur in de de oven.
Het eerste half uurtje kan je de schotel afdekken met alu folie om het garen van de kip te bevorderen, dan haal je het eraf om het bruin korstje te verkrijgen.
Haal de bouten uit de kom en houd ze warm.
Doe de saus in een kookpot, voeg de cocosmelk, de kippenbouillon toe en laat goed doorwarmen.
Bij kruiden naar smaak met cayennepeper. Je kan de saus binden indien niet dik genoeg.
Voeg er de kippenbouten terug bij of serveer apart op een bord.
Lekker met rijst!

Koken en Kitch

Reacties