Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 8 mei 2015

Pastasalade met gerookte zalm


.... zowel lekker warm of als koude pastasalade bij de picknick!
   




Nodig:
200 g pasta
1 courgette
150 à 200 g gerookte zalm
1 knoflookteentje
50 g half zongedroogde tomaten
1 bosje bieslook, 
Provençaalse kruiden 
1 el arachideolie
6 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
peper & zout

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en verfris onder koud stromend water. Snijd de courgette en half zongedroogde tomaten in stukjes. Pers de look. Bak de look kort aan in de arachideolie, voeg de courgette toe en laat even aanstoven. Voeg ook de half zongedroogde tomaten toe en bak ze enkele minuten mee. Laat afkoelen.
Snijd de gerookte zalm in stukjes. Snipper de bieslook fijn. Meng de olijfolie met de witte wijnazijn, honing en mosterd. Kruid met peper en zout. Meng deze vinaigrette onder de afgekoelde pasta, samen met de gerookte zalm, courgette en half zongedroogde tomaten. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden en werk af met de bieslook.
Smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.