Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 25 mei 2015

Ovenschotel met lentegroentjes


... maak je schotel een dag voordien, want de volgende dag is deze ovenschotel nog lekkerder!




Benodigdheden:
750 g lentegroentjes (worteltjes, jonge boontjes, erwtjes, bloemkool, ...)
500 g voorgekookte aardappelschijfjes
zout/peper
een snuif groentebouillon
50 g geraspte kaas
30 g boter
30 g bloem
300 ml melk
eventueel nog kook/stoomvocht van de groentjes
200 g kipblokjes

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 200 °C. Kook of stoom de groentjes circa 6-8 minuten beetgaar.
Van wat vocht op van je gestoomde groenten om je saus eventueel te verdunnen.
Maak de kaassaus: maak een roux met de boter en de bloem. Voeg per beetje de melk toe.
Voeg pas nieuwe melk toe als de melk in de pan is opgenomen, eventueel nog kookvocht van de groentjes. Voeg vervolgens de geraspte kaas en een snufje zout en peper toe. Goed mengen.
Als de kaas is gesmolten, voeg je de kipblokjes toe, eventueel bijsmaken met muscaatnoot en is je saus klaar.
Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes in een ovenschaal en strooi er wat groentebouillon over. Verdeel hier de groentjes overheen en daarna de rest van de aardappelschijfjes. Als laatste verdeel je de kaassaus over het geheel en strooi je eventueel nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de ovenschotel voor circa 30 min in de oven.

Laat het smaken!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.