Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 12 mei 2015

Muffins met appel




Ingrediënten:
400 g zelfrijzende bloem
1 el bakpoeder
150 g bruine suiker
125 g boter en een extra klontje
25 cl melk
2 eieren
1 appel (bv. Jonagold)
1 snuifje nootmuskaat
3 el ahornsiroop
1⁄2 tl kaneel (naar smaak)

Bereiding:
Doe de bloem, de bruine suiker en het bakpoeder in de mengkom van de keukenmachine en smelt de boter op een zacht vuur.
Plaats de mengkom met de droge ingrediënten in de keukenmachine om alles te mengen op lage snelheid.
Giet de melk erbij, en breek er even later de eieren in en giet de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag. Laat de machine alles op het gemak mengen.
Schil de appel en snijd in kleine blokjes van ± 0,5 cm
Doe een vers klontje boter in het pannetje en stoof de stukjes appel een min in de bruisende boter en schenk er een beetje ahornsiroop over.
Bepoeder de appelstukjes met een flinke snuif kaneel en een beetje gemalen nootmuskaat. Roer in het pannetje.
Verwarm de oven voor op 210°C
Schep de appelblokjes in het muffinbeslag en laat de machine heel even draaien.
Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik twee papieren cups. Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag. Plaats de muffins in de hete oven van 210°C. Bak ze gedurende 20 min
Prik met een satéstokje in een muffin om te controleren of ze gaar zijn.
Laat de muffins afkoelen en presenteer ze met een dun laagje bloemsuiker erover.

Receptje van Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.