Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 3 mei 2015

Kriekencakejes

... njammie!!




Nodig:
300 g krieken (bokaal)
250 g zelfrijzende bloem
125 g boter
100 g suiker
60 ml melk
3 eieren
1 snuifje zout

Aan de slag:
Laat de krieken goed uitlekken. Zeef de bloem. Klop de boter met de suiker romig en klop er de eieren een voor een onder. Meng er de bloem en het zout onder en voeg al roerend de melk toe. Roer er voorzichtig de krieken onder. Verdeel het beslag over papieren cakevormpjes en bak 25-30 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.

Tip: Je kunt de krieken ook vervangen door frambozen of bosbessen.


Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.