Guacamole


... een avocadosaus afkomstig uit Mexico,
lekker als dipsaus met tortillachips of als bijgerecht bij bijvoorbeeld gevulde tortillawraps.



Ingrediënten:
2 rijpe avocado's
1 limoen (of halve citroen)
1 klein uitje, gesnipperd
2 teentje knoflook, fijngehakt
1 grote tomaat, ontveld
2 eetlepels crème fraîche
een paar takjes korianderblaadjes, fijngehakt
evt. ½ à 1 rood pepertje

Bereiding:
Pel de avocado's, verwijder de pit en de schil en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Halveer de limoen en knijp het sap van de halve limoen uit boven de fijngeprakte avocado. Pel en snipper het uitje. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de korianderblaadjes fijn. Hou je niet van koriander, dan laat je deze gewoon weg. Snijd de ontvelde tomaat in stukjes en verwijder de zaadjes.
Meng de gesnipperde ui, de fijngehakte knoflook, de fijngehakte korianderblaadjes en de tomatenstukjes door de avocado. Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe. Roer goed door en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.
Voor wat meer pit, voeg je nog een ½ tot een heel fijngehakt rood pepertje toe (verwijder wel de zaadjes en de zaadlijsten).

Eet smakelijk!

Bron: Pieta's Hapjes

Tip: Met deze tip houd je homemade guacamole dagen vers én groen:
Soms wil je guacamole van tevoren maken, bijvoorbeeld voor een diner of borrel. Maar de saus blijft niet groen! Limoensap of citroensap helpt, maar eigenlijk maar heel eventjes: na een halfuurtje, zelfs in de koelkast, is je guacamole bruin. Plasticfolie helpt, maar ook niet langer dan een uurtje. Wat te doen?
Wij vonden de ultieme tip: voeg water toe! Klinkt misschien gek, maar het werkt geweldig. Je maakt de guacamole, schept het in een bakje, en drukt het een beetje plat aan de bovenkant. Dan voeg je water toe, ongeveer een vinger dikte bovenop de guacamole, en dekt het af met plasticfolie en zet het in de koelkast.
Zodra je het wil eten, giet je het laagje water eraf, roer je de guacamole nog even door, en klaar ben je! Dit werkt zelfs een paar dagen later nog.

Reacties