Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 17 juli 2016

Confituur van rabarber met extra passie!


... verrassend lekker!!



Wat halen we in huis?
750 g rabarberstelen
5 passievruchten (sap en vruchtvlees)
sap van 1 citroen
500 g confituursuiker (verhouding 1 kg suiker voor 2 kg fruit)
voor de liefhebbers… een klein beetje passievruchtenjenever ;-)


Hoe aan de slag?
Was de rabarberstelen, schil ze en snijd ze in stukken.
Doe de stukjes rabarber, het citroensap en een klein bodempje water samen in een ruime kookpot. Laat dit een aantal minuten koken met het deksel op de kookpot. Vergeet wel niet af en toe te roeren.
Lepel het vruchtvlees uit helemaal uit de vrucht. Doe dit bij de rabarber en laat even verder pruttelen.
Als alles zacht gekookt is, haal je de pot van het vuur en voegt je de confituursuiker toe. Los deze goed op in het mengsel en breng vervolgens alles opnieuw aan de kook.
Na drie minuten is de confituur dik genoeg en is deze overheerlijke confituur klaar. Vooraleer je de hete jam in bokalen schenkt, mag er voor de jeneverliefhebbers onder ons nog een streepje passievruchtenjenever bij.




Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.