Aardappel gevuld met kabeljauw

... heerlijk!


Ingrediënten 2 p
+/- 250 g kabeljauwhaasje
1/2 l visbouillon om te pocheren
olijfolie
2 steranijs
1 wortel
1 wit van prei
1 sjalot
30 ml witte wijn
30 ml visbouillon
100 ml room
2 aardappelen (vastkokend)
zout&peper
citroentijm (een paar takjes)
2 tl graanmosterd
50 g garnaaltjes

Bereiding
Spoel de vis en dep hem droog.
Laat de vis pocheren in de visbouillon met steranijs, citroentijm, een geut olijfolie en een snuif zeezout gedurende 30 min op een zacht vuurtje.

Zet de oven dan op 220°C
Snijd de aardappel dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden.
Er ontstaat een soort waaier die onderaan vast hangt en tijdens het bakken opengaat. Leg de aardappel op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over.
Bak gedurende 35 min in de voorverwarmde oven. Heb je te ver gesneden steek een tandenstoker onderaan om alles samen te houden.
Snijd de prei en wortel in fijne brunoise. Stoof aan in wat olijfolie en kruid af met peper&zout.

Saus:
Snipper de sjalot fijn en stoof aan in wat olijfolie, blus met de wijn, laat effen sudderen en
doe de visbouillon en de room erbij, doe er een takje tijm bij en laat tot de helft inkoken.
Zeef de saus. Doe de mosterd bij en kruid af met peper&zout.
Bind eventueel de room nog met 1/2 el maizena die je eerst in wat water oplost en laat
terug 2 minuten doorkoken. Voeg dan de garnalen toe aan de room.
Haal de gare aardappel uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan
doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.
Verdeel de stukjes kabeljauw en prei en wortel tussen de aardappel, kruid af met zwarte peper
en giet er de saus over.
Werk af met wat lente-ui en bieslook.

Met dank aan Johan Rekoms
Koken en Kitch op facebook 

Reacties