Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 9 april 2015

Zoetzure kip

... lekker met rijst


Ingrediënten:
Voor de kip
½ kleine ananas
2 kippenfilets
2 el zonnebloemolie
1 ui , in partjes gesneden
1 rode paprika , zaad verwijderd en fijngesneden
1 groene paprika , zonder zaadjes en fijngehakt
1 eetlepel maïzena
4 lente-uitjes , schoongemaakt en fijn diagonaal gesneden
Voor de saus:
1 eetlepel maïzena
300 ml verse ananassap
2 teentjes knoflook, geperst
25 g verse wortel gember, geschild en fijn geraspt
1 el donkere sojasaus
2 el witte wijnazijn
2 el zachte licht bruine suiker
3 el tomaten ketchup
1 snufje gedroogde chili vlokken
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Om de saus te maken, doe de maïzena in een kleine kom en roer met 2 el van het ananassap tot een gladde massa. Doe het resterende ananassap in een aparte kom en roer er de knoflook, gember, soja, azijn, suiker, ketchup en chili vlokken onder. 
Zet even opzij.
Schil de ananas en snijd de ogen eruit. Snijd dan overlangs in 4 en verwijder de harde kern.
Snijd de ananas in plakken en zet apart.
Snij elke kipfilet in 7-9 zelfs stukken (afhankelijk van de grootte).
Verhit de olie in een grote pan of wok en roerbak de ui en paprika gedurende drie minuten op hoog vuur. Smeer de kip in de maïzena en voeg toe aan de pan. Roerbak gedurende vier minuten tot zeer licht gekleurd aan alle kanten.
Voeg de ananas en zoetzure saus in de pan met de kip en breng aan de kook op een matig vuur. Kook 4-5 minuten al roerend regelmatig tot de kip gaar is en de ananas heet is.
Roer de maïzena en ananas oplossing mengsel en bak gedurende 30-60 seconden tot de saus is ingedikt en glanzend, het draaien van de kip en groenten tot mooi gecoat. Bestrooi met gesneden lente-uitjes en serveer warm.

Met dank aan Paul Van Rompaey




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.