Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 5 april 2015

Pannenkoekjes met Griekse yoghurt






Nodig voor 8 pannenkoekjes:
250 ml Griekse yoghurt
1 ei
50 g zelfrijzende bloem
1 tl bakpoeder
1 snuifje zout
1 vanillestokje
serveren met fruit: yoghurt, bessen, aardbeien, honing, ahornsiroop, kaneel, vanille-ijs, fruit, ...

Aan de slag:
Meng in een kom de Griekse yoghurt met het ei. Voeg dan de bloem, bakpoeder en zout bij.
Meng door elkaar, voeg de uitgeschraapte vanille toe en meng goed door tot een mooi beslag.
Doe een klein beetje boter in een pan.
Bak dan de kleine pannenkoekjes gaar en goudbruin in ca 5 min.
Serveer de pannenkoekjes met toebehoren naar smaak.
Let op: door de Griekse yoghurt worden de pannenkoekjes lekker zacht (en fris van smaak).
Je pannenkoekje is dus na ca 5 minuten gaar.

Koken en Kitch



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.