Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 18 april 2015

Kip met paprika



Wat heb je nodig?
1 kip (of kippenstukken naar keuze)
3 el olijfolie
150 g ontbijtspek
2 rode, 1 gele en 1 groene paprika
4 dikke rijpe tomaten
3 teentjes knoflook
1 dl droge witte wijn
peper & zout
gehakte peterselie

Aan de slag:
Snijd de kip in stukken en fruit deze aan in de olijfolie. Voeg het in blokjes gesneden ontbijtspek, de in reepjes gesneden paprika's (eventueel geschild) en de gepelde, ontpitte in stukken gesneden tomaten toe. Voeg dan de geperste knoflook, de wijn en peper en zout toe. 
Laat dit alles sudderen tot de kip gaar is. (± 45 min)
Serveer met brood, aardappelen of rijst.

Lekker met ovengebakken frietjes!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.