Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 20 april 2015

Hachis parmentier


 ... ovenschotel met prei



Ingrediënten voor 2:
200 g aardappelpuree
olijfolie
1 ui
1 klein teentje look
peper en zout
300 g (kip)gehakt
1 stengel prei
paneermeel
bechamelsaus:
1 klontje boter
50 g bloem
1/2 l melk
peper en zout
muskaatnoot
1/2 blokje kruidenbouillon
125 g gemalen kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de olijfolie warmen in de pan. Hak een ui fijn en laat aanstoven en voeg dan de fijngesnipperde look bij. Kruid het gehakt met peper en zout en verder naar smaak en bak het mooi rul.
Spoel de prei indien nodig en snijd fijn. Doe een klontje boter in een andere pan en laat hierin de fijngesneden prei aanstoven. Roer regelmatig om.
Neem er een derde, hogere pan bij en laat hierin een klontje boter smelten. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe, laat even aanbakken. Voeg er een eerste deel melk bij en roer goed door. Giet er vervolgens het tweede deel melk bij en herhaal dit tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Als de saus pruttelt, doe je er de gemalen kaas bij.
Giet de afgewerkte bechamelsaus bij de prei en roer om.
Neem een ovenschotel en bedek de volledige bodem met het gehakt. Druk zacht aan. Giet vervolgens de mengeling van prei en bechamelsaus over het gehakt. Strijk dan de aardappelpuree over de ovenschotel. Werk af met paneermeel.
De ovenschotel gaat nu 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.


Koken en Kitch

           

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.