Vol-au -veggie


Echt lekker!!!


Dit heb je nodig:
300 g quorn (of tofu),
1 el olie,
350 g champignons,
1 preiwit,
50 g boter,
50 g bloem,
5 dl melk, 1 citroen,
peper& zout,
nootmuskaat,
3 el fijngehakte peterselie,
4 ronde bladerdeeggebakjes (pasteitjes)

Bereiding:
Snijd de quorn (of tofu) in blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid ze met flink wat zout en sprenkel er royaal arachideolie over om ze meer smaak te geven. Bak de quornblokjes 10 min in een voorverwarmde oven van 200 °C en grill ze nog enkele minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Je kan ze ook in de pan goudbruin bakken.
Snijd de prei in ringetjes. Snijd de champignons in schijfjes en stoof ze samen met de prei
5-8 min in de olie aan. Laat voor de bechamelsaus de boter smelten en roer er de bloem door.
Laat meebakken tot de bloemgeur verdwenen is. Voeg al roerend geleidelijk de melk toe en laat nog even doorkoken. Voeg flink wat citroensap toe (naar smaak) en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de gebakken quorn, champignons en peterselie onder.
Voeg er eventueel nog een beetje groentebouillon aan toe.
Snijd de dekseltjes van de bladerdeeggebakjes los en bak de gebakjes en dekseltjes 10 min in een voorverwarmde oven van 175 °C. Vul ze met de vol-au-veggie en plaats er het dekseltje terug op.
Serveer met een takje peterselie.

Koken en Kitch






Reacties