Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 15 maart 2015

Stoofpotje met gerookt varkensvlees

een lekker Roemeens stoofpotje!


Nodig:
500 g gerookt varkensvlees (gerookt spek)
2 ajuin
2 wortels
1 rode paprika
1,5 kg aardappelen
1 kl zout
1 tl peper
2 kl paprikapoeder
2 bl laurier
3 sl olie
1 el tomatenpuree
1/4 bos peterselie

Aan de slag:
De ajuinen, paprika en wortels in grove stukken snijden in een stoofpot, even laten aan fruiten in dan de blokjes vlees toevoegen en verder laten aanstoven. Als alles een gouden kleurtje heeft, dan zout, peper en paprikapoeder erbij voegen, de blaadjes laurier mogen erbij. Laat zeker een uurtje zachtjes sudderen en doe dan de stukjes aardappelen erbij, voeg dan water bij tot alles net onder staat, voeg een lepel tomatenpuree bij en laat zeker een half uurtje zachtjes verder sudderen met deksel even omhoog. Voeg de peterselie bij en laat nog even indikken.

Met dank aan Lieselot Serlet

Koken en Kitch


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.