Romige soep van zoete aardappel en wortel


... met gerookte forel

Nodig:
2 grote uien
300 g zoete aardappelen
500 g wortelen
2 el olijfolie
1 el kerriepoeder
1 teentje knoflook
1,5 l groentebouillon
peper & zout
2 dl sojaroom
3 el fijngehakte peterselie
2 gerookte forelfilets

Bereidingswijze:
Snijd de ui fijn en pers de look. Schil de wortel en de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
Fruit de ui aan in de olijfolie met de kerriepoeder en voeg de aardappel, wortel en look toe.
Giet de groentebouillon bij en breng aan de kook en laat 20 min rustig doorkoken.
Pureer de soep en werk af met de room en de fijngehakte peterselie.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog kerriepoeder.
Werk af met de stukjes gerookte forel.
Verrassend lekker!

Koken en Kitch


Reacties