Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 8 januari 2016

Quiche met feta en basilicum


Boordevol vitamines!!



Ingrediënten
kant-en-klaar pak kruimeldeeg
1 aubergine
1 courgette
1 scheut olijfolie
250 g fetakaas
5 kerstomaatjes
een handje verse basilicumblaadjes
voor het eimengsel:
5 eieren
160 ml (soja)room
160 ml melk
peper & zout
nootmuskaat
1 tl groentebouillon

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aubergine en de courgette in kleine blokjes. Verdeel ook de feta in blokjes.
Stoof de aubergine en courgette enkele minuten aan in een scheutje olijfolie.
Leg het kruimeldeeg in de taartbodem en verdeel hierover de groentjes en feta.
Leg de kerstomaatjes er bovenop en strooi de basilicum erover.
Klop voor het eimengsel de eieren los met de room en melk. Breng op smaak met peper, zout, groentebouillon, nootmuskaat en verdeel het eimengsel over de quiche.
Bak de quiche 45 minuten in de oven.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.